Valentijnsontbijt 2017

th                                                            th (1)

Beste ouders, leden, familie en vrienden,

Wil je je partner verrassen met een liefdevol ontbijt? Wil je je beste vriend of vriendin op een originele manier in de bloemetjes zetten? Zin in een gezellige babbel met familie en vrienden? Iedereen is van harte welkom op ons Valentijnsontbijt op zondag 12 februari 2017 in ons lokaal (Kouterstraat 129, Destelbergen).

Meer informatie volgt nog ;-)!

Tot dan?

 

Het liefdevolle leidingsteam van Jeugd Rode Kruis Destelbergen

 

Kamp 2017

Hoi hoi! Hier zijn we weer met praktische informatie over het opkomende JRK-kamp :).

Dit superleuke kamp gaat door vanaf zaterdag 15 juli t.e.m. zaterdag 22 juli in het dorpje Goes te Nederland.

Inschrijvingen lopen nog t.e.m. 5 juni 2017! Dan gaan de lijsten onherroepelijk toe!

Je bent pas officieel ingeschreven wanneer €100 is overgeschreven op het rekeningnummer:
BE82-0016-5512-7568 op naam van Jeugd Rode Kruis Destelbergen met vermelding van ‘kamp 2017′ en de naam van je zoon/dochter.

Leuk weetje: WE HEBBEN ONS EIGEN TRANSPORT GEREGELD! KOMAAN, ALLEN SAMEN IN DE JRK-BUS NAAR NEDERLAND!!! :)

De infoavond voor het kamp gaat door op 27/05 aansluitend op de activiteit. Er zullen een drankje en wat kleine versnaperingen voorzien zijn. Breng gerust andere geïnteresseerden mee ;)!

Heb je nog vragen of wil je een bevestiging voor de inschrijving van je zoon/dochter? Stuur dan gerust een mailtje naar events.jrk@gmail.com. Ook is een spreidingsplan zeker mogelijk.

Lieve groetjes van het leidingsteam JRK Destelbergen

EHBO initiaties 2016-2017

Dag allemaal,

Het nieuwe jaar van het JRK is van start gegaan! Naast de leuke activiteiten die er terug zijn, zijn ook de EHBO initiaties terug. De leiding staat te trappelen om jullie te mogen verwelkomen. Alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar zijn meer dan welkom op deze kei coole initiaties! Op 3 uur tijd leren jullie op speelse wijze de kneepjes van de eerste hulp. Een handboekje met leuke foto’s toont jullie hoe je een bloedneus, een brandwonde en een huidwonde moeten verzorgen, gespecialiseerde hulp moeten inroepen en hoe je best omgaat met slachtoffers van een verkeersongeval. Spelletjes tussendoor zorgen voor de ideale afwisseling. Op het einde van elke initiatie krijgen jullie als beloning nog een rondleiding in onze ambulance.

We organiseren 3 initiaties:
Hupperdehulp (1e en 2e leerjaar) op zaterdag 17/12/16
Hiep Hiep Help (3e en 4e leerjaar) op zaterdag 3/12/16
Ai Ai Amai (5e en 6e leerjaar, 1e – 2e en 3e middelbaar) op zaterdag 19/11/16

De initiaties gaan steeds door in het (Jeugd) Rode Kruis lokaal nl. Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen. OPGELET dit jaar gaan de initiaties door in de namiddag i.p.v in de voormiddag! Om 14 uur verwachten we de enthousiaste kids en om 17 uur mogen de hulp-verleners-in-spe afgehaald worden. De kostprijs bedraagt 3 EURO, daarvoor krijgt elke deelnemer een koek, drankje, een kleurrijk handboekje en een attest. Alle kinderen van Destelbergen en omstreken kunnen deelnemen. Inschrijven kan tot 5 dagen voor aanvang door een mailtje te sturen naar initiaties@gmail.com. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

 

Maak kennis met JRK Destelbergen

Dag allemaal,

Wie er niet bij kon zijn op onze opendeurdag en het verjaardagsfeest, wees niet getreurd. Je kan tijdens het jaar 3 keer vrijblijvend proberen. Dus denk je: JRK lijkt wel iets voor mij, spring dan zeker eens binnen op een activiteit of evenement!

De eerste activiteit van de Yoppi’s (eerste t.e.m. vierde leerjaar) en de Wako’s (vijfde leerjaar t.e.m. 5de middelbaar) gaat door op zaterdag 1 oktober 2016. De laatste activiteit staat gepland op 27 mei 2017.

Verdere activiteiten kan je steeds vinden hier via onze kalender of hier via onze nieuwsbrief of ons ledentijdschriftje (Toetertoe).

Activiteiten gaan steeds door van 14u tot 17u in ons lokaal nl. Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen.

We kijken er al naar uit om jullie te leren kennen!

Groeten van de leidingsbende

Eerste nieuws werkjaar 2013-2014

Dag allemaal,

We sloten ons allereerste werkjaar af in stijl met onze slotdag en ons kamp! Foto’s hiervan volgen binnenkort.

Het einde van ons eerste werkjaar, betekent ook dat ons tweede werkjaar eraan komt. Onze plannings-2-daagse met de leiding zit erop, waar toch wel enkele belangrijke veranderingen uit kwamen. Zo wordt komend werkjaar voorkeur gegeven aan meer activiteiten nl. 2 à 3 activiteiten per maand i.p.v. 1 à 2. Kiezen is natuurlijk altijd verliezen, want dit betekent ook dat het organiseren van weekends nog even op zich zal laten wachten. We vinden het namelijk belangrijk te bewaken dat we niet direct te hard van stapel lopen, maar stap voor stap te werk gaan.

Er zijn ook 2 nieuwe takverantwoordelijken. We bedanken Sara en Jasmien voor hun inzet van het voorbije jaar! Eline zal dit jaar de coördinatie van de Wako’s op zich nemen en Emmelie geeft er een lap op bij de Yoppi’s.

Een nieuwe leidingsverdeling hoort natuurlijk ook bij de start van het nieuwe jaar. We nemen jammer genoeg afscheid van Dennis, Alexine, Babette en Jasmien. Wegens tijdsgebrek of werk was voor hen JRK niet meer combineerbaar. Hun inzet en enthousiasme verdient een dikke merci! Gelukkig blijven ze allen medewerker :D  Maar we zijn daarnaast ook zeer blij met de nieuwe wind in ons team: Jolien en Mathias. Juij! Je kan de nieuwe leidingsverdeling hier bekijken: http://www.jrkdestelbergen.be/jeugdbeweging/leiding/

Intussen werd tevens de nieuwe jaarkalender opgesteld. Hoewel het een voorlopige planning is die door het jaar heen kan wijzigen en het dus belangrijk is onze nieuwsbrief in gaten te houden, geeft het toch al een goed overzicht. Je kan de kalender hier bekijken: http://www.jrkdestelbergen.be/kalender/.

We kijken er al naar uit om jullie allen terug te zien op onze start- en opendeurdag op zaterdag 14 september 2013 tussen 14u en 17u. We hopen die dag ook enkele nieuwe kinderen en jongeren te mogen ontmoeten!

Tot dan!

De leidingsbende.

Infoavond kamp – Zat 22 juni om 19u

Nog minder dan 2 maanden en we vertrekken met Jeugd Rode Kruis Destelbergen voor de eerste keer op kamp! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang, dus hoog tijd om hier eens wat meer uitleg over te geven. Hoe ziet een kampdag eruit? Wat is het thema? Op wat voor locatie zitten onze kinderen? Wat neem je best mee en wat niet? Dit zijn slechts enkele onderwerpen en vragen die tijdens de infoavond aan bod zullen komen.

Bovendien is deze avond de ideale moment om de leiding en koks, die op kamp ook van de partij zullen zijn, wat beter te leren kennen. Je kan dan gerust ook een babbeltje doen met de andere ouders en eventueel afspreken omtrent het vervoer van en naar de kampplaats. Kortom, het belooft dus zowel een informatieve als gezellige avond te worden.

Wie? Zowel ouders van deelnemers die reeds ingeschreven zijn als ouders die nog overwegen om hun kind mee te laten gaan op kamp.
Waar? In ons lokaal (Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen)
Wanneer? Zaterdag 22 juni om19u

Meeste foto’s nu ook op onze website

Vanaf nu kan je het grootste deel van onze foto’s ook bekijken via onze website: foto’s van de activiteiten, eerste hulp initiaties, uitstap naar Boudewijnpark, …

Alle andere foto’s (bv. spaghettiavond, evenementen in Destelbergen,…) kan je bekijken via onze facebookpagina:
https://www.facebook.com/JeugdRodeKruisDestelbergen/photos_albums.
Ook mensen die geen facebookprofiel hebben, kunnen de foto’s bekijken.

Veel kijkplezier!

De leidingsbende van JRK Destelbergen

P.S.: Voor wie het zich afvraagt, zo kan je de foto’s (zowel in facebook als op onze website) opslaan: je vergroot de foto door erop te klikken (je kan dan via het pijltje rechts naar de volgende grote foto). Telkens klik je op je rechter muisknop en kies je voor “Afbeelding opslaan als…”. Vervolgens kan je in je eigen mappen kiezen waar je de foto’s wilt opslaan.

Schrijf je snel in voor de EHBO initiaties 16+ (2016-2017)

Beste geïnteresseerden,

Wil je er graag bij zijn tijdens één van onze EHBO initiaties voor jeugdleiders/animatoren/ babysitters/…?

De basiscursus zal doorgaan op 24 september, 1, 8 en 15 oktober 2016 met proef op 22 oktober 2016. Er is ook een vervolgcursus, deze cursus zal door gaan op volgende dagen 12, 19, 26 november en 3 december met proef op 10 december 2016.
Dit gaat telkens door op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30. Beide cursussen gaan door in het (Jeugd) Rode Kruis lokaal, nl Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen.

Schrijf je dan als de bliksem in via vorming@destelbergen.rodekruis.be
of GSM 0474 48 56 52.

Kan je er dit jaar niet bij zijn maar zou je volgend jaar graag deelnemen? Stuur een mailtje naar vorming@destelbergen.rodekruis.be en wij brengen jou volgend jaar als eerste op de hoogte!

Hier vind je enkele foto’s en een videofragment:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.254247414682891.56810.127886280652339&type=3 http://www.youtube.com/watch?v=HNvN8-e6ozI

Groetjes,
Het leidingsteam van JRK Destelbergen