16+

Eerste Hulp Initiatie voor Jeugdleiders/ animatoren/ babysitters/…

Jeugdleiders staan vaak oog in oog met geschaafde knieën, verzwikte enkels, blauwe ogen, … De jeugdleider staat vaak met zijn handen in het haar als hij de eerstehulpkoffer opendoet, er een blik in werpt… en merkt dat hij niet echt weet hoe er aan te beginnen.

De initiatie ‘Eerste hulp voor jeugdleiders’ is de perfecte eerste hulp bagage voor het jeugdwerk. Als jeugdleider leer je in twee à drie uur tijd de basis van eerste hulp. Volgende eerste hulp thema’s komen aan bod:

  • problemen met het bewustzijn zoals flauwte, astma of verslikking;
  • bloedingen waaronder een bloedneus;
  • huid- en brandwonden;
  • allerlei letsels bijvoorbeeld hoofdletsels, kneuzingen of verstuikingen;
  • steken en beten;
  • epilepsie en diabetes;
  • problemen bij hitte en koude;
  • vergiftiging;

Verder krijg je tips over eerste hulp materiaal en het gebruik van medicatie binnen je vereniging. Vervolgens vind je heel wat informatie rond preventie zoals gezonde voeding op kamp, op stap gaan in groep…Tot slot kan je alle kennis testen aan de hand van oefeningen.

In een overzichtelijk handboekje staat alle eerste hulp informatie nog eens op een rijtje, met een foto geïllustreerd.

Wie? Jeugdleiders, begeleiders, animatoren, babysitters,… vanaf 16 jaar (6de middelbaar) Kortom iedereen die op regelmatige basis in contact komt met kinderen.
Wanneer? Voorjaar 2016 
Waar? Rode Kruis lokaal: Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen
Kostprijs?  GRATIS (handboekje is gratis voor jongeren van Destelbergen of die actief zijn in een Destelbergense vereniging; anderen kunnen dit aankopen voor 3 euro)
Inschrijven? Inschrijven via initiaties@gmail.com. Opgelet: wees er snel bij! Jongeren van Destelbergen of mensen die actief zijn in een jeugdvereniging van Destelbergen hebben voorrang tot 10 dagen voor aanvang!

Heb je dit jaar de initiatie gemist maar zou je volgende keer graag deelnemen? Stuur dan gerust een mailtje naar initiaties@gmail.com. Wij brengen jou als eerste op de hoogte!

Hier kan je de foto’s van vorige jaren bekijken: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.406840289423602.1073741831.127886280652339&type=3